Kush nuk i njeh muffins? Tortat e vogla për mëngjes amerikan të cilat janë shumë të thjeshta për tu përgatitur. Për të mos i bërë bisht kësaj menuje po ju propozojmë një recete pak më të lehtë: muffins pa gjalp. Përdoret kos i bardhë i lehtë, pa gjalp dhe pa vaj. Në mëngjes zgjimi dot të jetë më i këndshëm nësë do të jenë duke ju pritur këto embëlsirat e lehta.
Përbërësit:
- Kos i lehtë (temperaturë ambjenti) 125 g
- Sheqer 120 g
- Vezë (2 medium me temperaturë ambjenti) 110 g
- Miell 00 200 g
- Maja ëmbëlsirash 6 g
- Lëkurë portokalli
- Sheqer pluhur
Përgatitja:

- Për të bërë muffins pa gjalp së pari duhet të sitim miellin bashkë me majan e ëmbëlsirave.
- Hedhim masën e sheqerit, i trazojmë bashkë dhe i vemë menjanë.
- Në një enë qelqi hedhim vezet dhe i bashkojmë me kosin.

- Trazojini sa të bëhet një masë e njëtrajtshme.
- I hedhim masen e situr të miellit të vendosur menjanëz.
- Vazhdojmë trazojmë me një spatul gome derisa të marrim një mase kremoze pa kokrriza.

- E aromatizojmë me lekurën e portokallit të grirë.
- Mbushim 12 masa muffins me letrat e posacme prej 4 cm.
- Lini te paktën nje 1cm hapsirë tolerance për fryrjen e muffins.
Cdo muffins duhet të peshojë përafersisht 40 g. Futini Brenda ne furrën e ngrohur me parë me program lart-poshte në 180° dhe lërini të piqen për 18 minuta.

- Nxirrini nga furra
- Hidhini sheqrin pluhur
- Lerini të ftohen
Kujdes:
Muffins pa gjalp mund të konservohen deri në 3-4 ditë duke i mbuluar me qelq. Mund ti ngrini pasi ti keni pjekur.
Burimi: https://www.giallozafferano.it/
Leave a Reply